Luntovalley Climbers Inn – kiipeilijöiden majapaikka Siuntiossa

Luntovalley Climbers Inn on hiljattain toimintansa avannut, kiipeilijöille suunnattu majapaikka Siuntiossa, Länsi-uudenmaan vehreissä maisemissa. Majapaikka on toki avoin muillekkin kuin kiipeilijöille, mutta läheltä löytyy paljon hyviä kallioita ja kiviä monipuoliseen kiipeilyn harrastamiseen.

Kuka on toiminnan takana?

Parkkipaikalla meitä vastaan kävelee majapaikkaa pyörittävä Miro Jerohin, joka muutti puolisonsa Rian kanssa muutama vuosi sitten kaupungin vilskeestä Siuntioon, maaseudun rauhaan. Ria on taiteilija, jonka töitä voi käydä katsomassa päärakennuksessa sijaitsevassa Ateljeessa. Miro on itse ammatiltaan teatteri- ja nuorisotyöntekijä, mutta nykyisin aikaa kuluu paljon myös viljelyn sekä majapaikan pyörittämisen parissa. Kiipeilyä hän kokeili ensimmäisen kerran vuonna 2009, mutta tosissaan Miro aloitti kiipeilyn vuonna 2014. Nykyisin se onkin merkittävä osa elämää.

Hyvin pian Siuntioon muutettuaan Miro huomasi myös lähiseudun laajat kiipeilymahdollisuudet.

” Tiesin, että tässä lähellä on muunmuassa Falkberget, mikä on yksi Etelä-Suomen hienoimpia kiipeilykallioita. Nopeasti kävi ilmi, että onhan täällä paljon myös muitakin upeita köysikiipeilypaikkoja, boulderiakin löytyy aivan tien toiselta puolen. Mietin, että miksi olen ainut joka asuu näillä main ja pääsee nauttimaan siitä, kuinka helposti ja nopeasti pääsee kiipeämään ulos. Siitä se idea sitten lähti,”

Miro Jerohin

Miro köysikiipeilemässä, kuva: Tommi Maunuksela

Uniikki majapaikka kiipeilijöille

Pienen tutustumisen jälkeen purimme kimpsumme ja kampsumme meille varattuun aitta/mökkirakennukseen, jota koristaa kyltti: ”Luntovalley Climbers Inn”. Huoneeseen mahtuu nukkumaan n. 2-4 hlöä ja pienellä terassilla on mukava katsella ilta-aurinkoa ja nauttia vaikka lasi viiniä. Majoittua voi toki myös teltalla tai pakulla!

Ruokailu

Sievässä piha/kesäkeittiössä on ruoanvalmistamiseen kaikki tarvittava, kuten liesi, patoja, pannuja ja tietysti tärkein, eli kahvinkeitin. Pihalta löytyy lisäksi myös muurikkapannu sekä grilli. Keittiössä on säilytystä varten pieni jääkaappi pakastinlokerolla ja kierrätys on järjestetty eri materiaalien mukaan. Pihalla kasvaa myös tuoretta oreganoa, jota voi halutessaan poimia vaikka grilliherkkujen mausteeksi. Vettä voi täyttää pihan letkusta valmiiksi isompiin juoma-astioihin ja astianpesupiste sijaitsee kätevästi aivan keittiön ulkopuolella.

Ruokailla voi joko pihakeittiön sisällä tai ulkoterassilla, mistä löytyy ruokapöytä myös vähän isommalle seurueelle. Ruokalevot voi nauttia joko aurinkotuoleissa tai riippumatossa.

Sauna ja peseytyminen

Peseytyminen tapahtuu saunarakennuksella, minne kulkee pieni polku pihakeittiön luolta, matkalla on myös ulkohuussi ja käsienpesupiste. Saunan vieressä on laudattu pesupaikka, jonne voi lantrata pesuvedet valmiiksi saunassa löylyjä heitellessä. Saunan edustalla on penkkejä ja tulentekopaikka, jossa voi ihailla kauniita maisemia ja paistaa saunamakkarat. Muista kuitenkin huomioida kuumilla keleillä metsäpalovaroitukset.

Moonboard ja trampoliini

Ja tokihan kiipeilijöiden majoituksesta löytyy myös treeniseinä! Moonboardilla voi ottaa vaikka kevyemmän treenin liian kuumina päivinä, tai sopivat alkulämpät ennen kallioille siirtymistä. Seinän takaa löytyy useita pädejä isomman patjan lisäksi, jotka riittävät peittämään hyvin koko alastulon. Pihalla on myös trampoliini jos tekee mieli heittää muutamat voltit!


Mitä majoittuminen maksaa?

Yöpymisestä Luntovalleyssä maksetaan omavalintainen korvaus joko perinteisellä valuutalla tai esimerkiksi pihatöiden muodossa.

” Tarkoituksena ei ole tehdä majoitustoiminnalla voittoa, vaan haluan kantaa korteni kekoon kiipeily-yhteisön eteen, eli antaa takaisin tälle lajille, joka viimeisen kymmenen vuoden aikana antanut minulle niin paljon”

Miro Jerohin

Lisää Luntovalleysta:

Facebook: https://www.facebook.com/luntovalleyclimbersinn/

Instagram: https://www.instagram.com/luntovalley_climbers_inn/

Rian töitä voit ihailla myös Instagramissa: https://www.instagram.com/ria_carina/

Oisko Betaa -IGTV Luntovalley: https://www.instagram.com/oiskobetaa/

Varaukset ja kyselyt voi laittaa sähköpostitse: luntovalleyclimbersinn@gmail.com

Osoite: Luntolaaksontie 02570 Siuntio

” Lämpimät suositukset tälle majoituspaikalle, meillä oli aivan ihana viikonloppu Luntovalleyssa <3 ”

Julia & Henna

Kiipeilykohteet lähistöllä

  • Falkberget -kirkkonummen alueella sijaitsevalta todella korkealta ja vaikuttavan näköiseltä seinämältä löytyy yhteensä 29 sporttilinjaa. Kiipeily on tyyliltään voimallista sporttikiipeilyä negatiivisella seinämällä, reitit saattavat olla greideihinsä nähden hieman vaikeampia.
  • Kauhala – Siuntion tunnetuin köysikiipeilypaikka, josta löytyy 42 sporttilinjaa sekä 44 trädilinjaa. Kiivettävää löytyy lähes kaikista greideistä, todella aloittelijaystävällinen paikka.
  • Luntoberget – Nopeasti kuivuva boulderointipaikka upeissa maisemissa, loistava kohde aamu tai iltakiipeilyille hellepäivinä. Kiivettävää on vertikaalista hänkkiin, sekä korkeita että matalalia reittejä.
  • Kiikkukallio – Lähikallio, joka on avattu kiipeilykäyttöön kunnolla vasta vuonna 2020. Täältä löytyy pääkaupinkiseudun korkein släbiseinä ja se tarjoaa upeat puitteet etenkin kesäillan kiipeilyille.

Hellepäivän aktiviteetteja

Jokainen kiipeilijä varmasti tietää ettei ainakaan vaikeimmille reiteille tohdi lähteä liian kuumina päivinä. Mittarin lähestyessä kolmeakymmentä, tekee jo kovasti mieli päästä pulikoimaan ja nauttimaan hieman kevyemmistä aktiviteeteista.

Karskogin uimaranta

Pakkasimme uimakamat reppuihimme ja suuntasimme n. 5min ajomatkan päässä sijaitsevalle Karskogin uimarannalle. Metsän keskellä sijaitseva uimapaikka tarjoaa huikeat puitteet kaikenlaiseen vesipetoiluun, sillä lapsiystävälliseltä rannalta pääsee polkua pitkin myös hyppytornille ja liaanille. Puisella hyppytornilla on kaksi eri tasoa, n. 3m ja 5m korkeudessa, sekä torniin on kiinnitetty myös liaani, josta on hauska heilauttaa itsensä raikkaaseen järviveteen. Kalliohyppyjäkin pääsi tekemään tornin läheisyydestä, vaikka emme sitä suosittele kuin omalla vastuulla.

Se-Action Oy – Siuntion Melontakeskus

Luntovalleysta lyhyen ajomatkan päässä on myös Siuntion Melontakeskus, minne suuntasimme seuraavaksi. Helsingistä Melonkeskuskelle ajaa n. 30min. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa ja iloksemme saimme kajakit lyhyelläkin varoitusajalla käyttöömme.

Vuokrasimme kaksikon kolmeksi tunniksi ja reitti lähti Melontakeskukselta sulun läpi Siuntionjoelle, mistä matka jatkui kohti Visträk -järveä. Upeaa ja helposti lähestyttävää jokireittiä on kutsuttu myös Suomen Amazoniksi ja se sopii turvallisuutensa puolesta hyvin myös ensikertalaisille. Melonta järvellä sijaitsevalle Se-Actionin taukopaikalle kestää n. 45min ja siellä voi nauttia eväitä tai käydä vaikka uimassa ennen paluuta.

Suomen Amazon

Lisää eri melontaretkistä: Se-Action Oy Siuntion Melontakeskus

Vastaa