Kiipeilypodcastin syntytarina

Olipa kerran pimeä talvipäivä vuoden 2019 loppupuolella. Kadulla tallailli hallille pieni kiipeilijä nimeltä Monica. Hän etsi kuumeisesti aktiivista suomenkielistä kiipeilypodcastia piristämään ja motivoimaan eloansa, mutta sellaista ei Spotifyn syövereistä löytänyt. Instagram ei myöskään tarjonnut tyydyttäviä hakutuloksia. Siinä hetkessä syntyi ajatus omasta kiipeilypodcastistä.

Monica ei kuitenkaan halunnut lähteä projektiin yksin, koska hän koki kiipeilystä yksin puhumisen pelottavaksi ja tylsäksi. Talven ja kevään kynnyksellä 2020, pähkäilyjensä jälkeen hän päätti kysyä rupattelukaverikseen Juliaa, joka on myös toimelias kiipeilijäkaunotar. Julia oli aivan liekeissä ehdotuksesta. 

Ideasta toteutukseen -tielle ilmestyi kuitenkin paholainen nimeltä Covid-19, joka hidasti maailmanluokan ajatuksen etenemistä huomattavasti. Rattaat pysähtyivät.

Valoa alkoi kuitenkin näkyä tunnelin päässä aurinkoisena kesäpäivänä vuonna 2020. Alkoi elvytystaistelu, jota tuli Monican rinnalle johtamaan kiipelyritari Rita. Sateenkaaren pää alkoi näkyä taistelutantereella ja kultakimpale oli siinä: se vaati muutaman kuukauden valmistelun, somemarkkinoinnin ja yhteistyökumppaneiden haun, että Oisko Betaa -podcastin ensimmäinen jakso saatiin purkkiin.

Nyt odotamme jännityksellä valtakunnan reaktioita kun ensimmäinen jaksomme julkaistaan mm. Spotifyssa ja Apple-podcastissä tiistaina 13.10.2020. Odotellessa voit lukea, vaikkapa meistä.

Vastaa