Kuinka valita kiipeilykengät?

Kaupallinen yhteistyö: Tenaya Finland

Kiipeilykengistä löytyy erilaisia ominaisuuksia

Onko kiipeilykengillä vaikutusta suoritukseen? Pitääkö paikkansa että tiukemmalla kengällä kiipeää kovempaa? Monet kiipeilijät vannovat tiettyjän kenkämallien nimeen, eivätkä voisi edes harkita mitään toista. Jotkut taas kulkevat kehityksen mukana ja päivittävät kenkiään aina uusiin, parempiin versioihin edellisistä. Osa kiipeilijöistä taas sanoo, ettei kenkä tee kovempaa kiipeilijää. Onko tämä asian laita? Lue, millä perusteella Julian ja Monican kengät valikoituvat ja vaikuttaako kenkä todella suoritukseen.

Jatka lukemista ”Kuinka valita kiipeilykengät?”

Tarjan ja Matin matkassa

Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä Camun kanssa.

Tuore jaksomme matkaa sinut ajassa taaksepäin. Muistelemme yhdessä Tarja Jokisen kanssa hänen ja Matin (Matti A. Jokinen) upeita seikkailuja ympäri maailman. Millaista oli asua vuosi purjeveneessä ja kiivetä? Missä treenattiin kun nykyistä hallitarjontaa ei vielä ollut? Mitä upeita paikkoja Suomesta löytyy kiipeilyn perässä juokseville? Niin ja onko Matti A. Jokisella ollut näppinsä pelissä näiden avaamisessa?

Jatka lukemista ”Tarjan ja Matin matkassa”

Kiipeilyonnettomuus – Kepeistä Kiville

Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä Camu.fi & Kaffa Roastery kanssa.

Olen kirjoittanut aiemmin Porkcrimp -nimistä blogia, jonka kuitenkin päätin kuopata Oisko Betaa -podcastin/median myötä. Kirjoitin alustalle pitkään tarinaa kiipeilyonnettomuudestani, joka sattui vuoden 2020 alkupuoliskolla, samoihin aikoihin kun korona lähti jylläämään. Tästä heitettiinkin vitsiä, ”koska Monica ei pysty kiipeemään, niin ei kiipee kukaan muukaan”. 😀

Nyt ajattelin kuitenkin wrap upata koko homman ja laittaa pisteen tarinani päätteeksi. Lähes kaksi vuotta kestänyt taistelu on viimein saamassa arvoisensa päätöksen.

Jatka lukemista ”Kiipeilyonnettomuus – Kepeistä Kiville”

Mentaaliset haasteet kiipeilyssä ft. Kirsi Kauko

Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä Camun kanssa.

Tuoreimmassa jaksossamme keskustelimme KaukoValmennusta pyörittävän Kirsi Kaukon kanssa kiipeilyn mentaalisista haasteista. Jyväskylästä asti saapunut vieraamme haastoi meidät myös pohtimaan omaa kiipeilyämme. Kiipeilyssä on monia yleisiä pelkoja ja mentaalisia haasteita, kuten liidaaminen, bouldereiden toppaaminen, huonot jalkaotteet sekä itsensä ruoskiminen ja sosiaalisen median paineet. Näihin kaikkiin pureuduimme tässä jaksossa.

Jatka lukemista ”Mentaaliset haasteet kiipeilyssä ft. Kirsi Kauko”

Inka Gysin ja kiipeilyelämää lapsen kanssa


Jakso on tehty kaupallisessa yhteistyössä Camu.fi kanssa.

Tähän kuulijan toivejaksoon saimme studiovieraaksemme Inka Gysinin kertomaan, millaista on raskausajan treenaaminen ja miten kiipeilyn sekä reissaamisen saa onnistumaan pienen lapsen kanssa. Jaksostamme saat niksejä majoitus- ja autovalinnoista vaipanvaihtoon ja imettämiseen kivillä. Ei muuta kun kuuntelemaan ja nappaamaan vinkit talteen!

Jatka lukemista ”Inka Gysin ja kiipeilyelämää lapsen kanssa”