Kiipeilyvideot ja Andyn Hyper Act 8B+:n ensinousu

Jakso tehty kaupallisessa yhteistyössä Camun kanssa.

Miten kiipeilyvideoita kuvataan? Mitä kuvaamiseen tarvitaan? Voiko kuvaamisen aloittaa ilman laadukasta kuvauskalustoa? Muun muassa näihin kysymyksiin saamme tämän jakson aikana vastauksen Erosen veljeksiltä Roopelta ja Hoselta (Joose, Petteri… rakkaalla lapsella on monta nimeä). Kuulemme myös pian julkaistavasta dokkarista, jonka kuvaukset on keskitetty pääkaupunkiseudun laatureitteihin. Oisko Betaa -blogin Extrassa taas on tällä kertaa asiaa Andy Gullstenin Hyper Act 8B+:n ensinousun taltioimisesta.

Behind the scenes

Extra: Hyper Act (8b+) ensinousun kuvaaminen

Andy oli jo edellisellä kaudella kiivennyt viereisen, hitusen vaikeamman Gravitational Waven. Enään oli siis yksi link up jäljellä. Se vaati kuitenkin 3-4 kuvauskertaa, kaksi kameraa, videokuvaajan ja suuren luoton toppaamiseen kunnes sendi saatiin viimein taltioitua.

Kyseessä ei ole mikä tahansa reitti vaan Hyper Act, joka linkittää kaksi klassikkoa toisiinsa; Hypergravity 8B:n ja Last Act 8A+:n. Andylle suurin haaste reitillä oli päästä tarpeeksi freshinä kahdelle vaikealle mooville. Hän oli kuitenkin lähellä topittaa reitin jo ensimmäisellä reissulla, mutta tippui pienen mokan takia cruxin jälkeen. Sitten alkoikin kamppailu ilmankosteutta vastaan. Reitin cruxissa on underi match, joka on todella kitkariippuvainen. Kolmen-neljän session jälkeen tuli viimein lähetys ja tunnelma oli tietysti katossa. Tämän voi käydä tarkistamassa videolta jos epäilyttää!

Andy Gullsten sendaa Hyper Act 8B+:n! Kamera: Roope Eronen, editointi: Joose Eronen.

Roope Eronen matkasi Andyn mukana Hyper Actillä ensimmäisistä yrityksistä aina sendipäivään asti. ”Meikäläinen hoiti kuvaus hommat silloin itse ja broidi piti huolen editoimisesta”. Sipoon cragillä käytiin kevätkaudella 2019 käytännössä aina kun oli kelejä. Yhtäkään kertaa ei voinut jättää väliin, koska ikinä ei tiedä milloin lähetys tulee!

Tässä projektissa ei käytetty mitään kummallisempia ”kamerakikkailuja”. Hyper Act oli Roopen ensimmäisiä kuvaussessioita uudella kuvauskalustolla. Kuvauksissa käytettiin kameraa tripodilla (jalusta) ja tavoitteena oli saada mahdollisimman hyvä uncut eli leikkaamatonversio. Lisäksi luolaan asetettiin pieni kakkoskamera, joka löytyi milloin mistäkin.

Roopen mukaan pätkä toteutettiin pitkälti Andyn ehdoilla. ”En oikein osannut vielä integroida omaa visiota tai persoonaa tuotteisiin”. Editoinnissa päädyttiin siis klassiseen ”Struggle, grind, shine” -rakenteeseen, koska kulmia ei oikeastaan ollut.

Singing rockilta löytyy kiipeilyyn tarvittavat välineet kypäristä valjaisiin. Siirry osoitteeseen camu.fi tai Kaisaniemen myymälään.

Loppusanat

Meiltä respectit kaikille niille, jotka luo. Se tuo aina jotain uutta pöytään, jotain mitä ei ennen ollut.

Roope & Hose

Roope ja Hose haluavat kannustaa uuden luomiseen, oli laatu sitten mitä tahansa: ”Meiltä respectit kaikille niille, jotka luo. Se tuo aina jotain uutta pöytään, jotain mitä ei ennen ollut ja se on meidän mielestä arvokasta. Pyritään kehittymään siinä mitä tehdään, ei oteta itseämme liian vakavasti ja kaikessa tekemisessä pidetään ennen kaikkea hauskaa.”

Lue lisää:

Vastaa